Näin pidät huolta farkuistasi!

Ainoa asia, mitä muistan lukion kemian tunneilta, oli se, kun opettaja kertoi pesevänsä farkkunsa niin harvoin, että suuni loksahti auki, sillä hän oli todella tyylikäs ja siisti nainen! Ajattelin vain, että ”Täh!? Yök, hän kulkee likaisissa farkuissa!” Mutta ei se ihan näin ollut. Pesu ei aina ole tarpeen vaan farkut voi pitää freesinä myös muilla keinoilla, ellei niissä ole likaa.

Tuo opettajan farkkukommentti liittyi ihan oikeastikin kemiaan, mutta niin pitkälle ei mielenkiintoni silloin riittänyt, että olisin kuunnellut asiaa pidemmälle. Älkää käsittäkö väärin, olin oikeasti koulussa hyvä oppilas, mutta matemaattiset aineet eivät vain kiinnostaneet niin yhtään! Sen sijaan olen lukenut kuutta kieltä ja rakastin äidinkieltä ja psykologiaa!

No mutta nyt takaisin farkkuihin! Muutama viikko sitten sain kotimaiselta farkkubrändiltä, Very Niceltä muutamat uudet farkut*, joiden mukana tulleessa lappusessa oli ohjeilta farkkujen hoitoon ja ajattelinkin jakaa ohjeet nyt myös teillekin!

Älä pese turhaan

Monet pesevät farkkujaan aivan liian usein, myös minä, joten tämä tulee hyvänä muistutuksena itsellenikin. Liiallinen pesu kuitenkin turhaan vain kuluttaa farkkuja ja kuormittaa luontoa. Pesemällä farkut siis vain silloin, kun ne todella kaipaavat pesua, pidennät niiden jo valmiiksi pitkää elinikää vielä entisestään plus ne pysyvät uudemman näköisinä huomattavasti pidempään! Jos saat housuihisi kuitenkin tahran aikaiseksi, kannattaa tahra yrittää poistaa paikallisesti sen sijaan, että heittäisi vaatteen suoraan pesukoneeseen. No mutta kuinka usein sitten farkut voi pestä? Tähän tuskin on mitään suoraa vastausta, mutta itse olen yrittänyt nyt fiiliksen mukaan katsoa, koska housut oikeasti tarvitsevat pesun. Se riippuu toki myös paljon siitä, kuinka ahkerasti kyseistä farkkuparia olen käyttänyt ja missä. Ovatko farkut siis olleet jalassani, kun olen ollut lasten kanssa puistossa rymyämässä vai onko ne olleet päälläni vain töissä.

kevätasu
farkkujen hoito

Tuuleta raikkaiksi

Jos farkut eivät ole niinkään likaiset vaan ennemminkin tunkkaisen oloiset, laita ne tuulettumaan partsille! Näin saat niistä taas freesimmät. Olen itse asunut nuorempana pitkään keskustassa, jossa parvekkeita ei välttämättä ole yhteisiä rappukäytävästä löytyviä tuuletusparvekkeita lukuunottamatta. Tämä asettaa ehkä haasteensa tuulettelulle varsinkin, jos taloyhtiön parvekkeelle ei farkkujan uskalla jättää, mutta sen sijasta voisit varmaankin avata ikkunaa ja ripustaa housut ikkunan lähelle henkariin.

Noudata pesuohjeita

Farkkuja toki saa pestäkin, mutta pesuväliin kannattaa kiinnittää huomiota samoin kuin pesutapaan. Noudata aina tuotteessa annettuja pesuohjeita, pese farkut nurinpäin ja sulje napit ja vetoketjut. Pesuaineen määräänkin on hyvä kiinnittää huomiota, sillä liika pesuaine jää helposti farkkuihin kiinni ja aiheuttaa raidoittumista. Jos farkuissasi on elastaania, jätä huuhteluaine ehdottomasti pois!

kotimaiset kevätfarkut
kuinka pestä farkut, vaaleansiniset, nilkkapituiset farkut

Kuivata oikein

Kuivausrumpu kuluttaa farkkujasi huomattavissa määrin ja saattaa kutistaa niitä epätoivotusti, joten kuivaa farkkusi sen sijaan narulla. Käännä farkut oikeinpäin ennen kuivumaan ripustamista, jolloin niiden väri säilyy tasaisempana. Jos haluat välttyä ikävältä pyykkinarun jälkeltä housuissasi, ripusta housut kuivumaan klipsuhenkarilla tai pyykkipojilla.

Saitko sinä farkunpesurutiiniisi uusia vinkkejä vai olitko jo entuudestaan tunnollinen vaatehuoltaja?

<3: Pinja

*Tuote saatu

  • style

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Kirjoita kommentti...
IP: 82.99.3.229
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Nouw
  • Pinterest
  • Twitter