Mikä on mineraaliaurinkosuoja?

Omassa lapsuudessani muistan, kuinka vanhempani läträsivät minut aina ihan valkoiseksi aurinkorasvalla ja rakastin aurinkorasvan tuoksua yli kaiken! Ja edelleenkin rakastan, koska se tuo mieleen rantaloman. Perinteisissä aurinkovoiteissa tosin on hurja määrä kemikaaleja ja siksi olinkin innoissani, kun sain testiin koko perheelle sopivat Alga Mariksen täysin luonnolliset aurinkosuojavoiteet*. En tiedä, kauanko näitä luonnollisia aurinkosuojia on markkinoilla ollut, mutta epäilen, ettei tuolloin 80-90-lukujen taitteessa vielä ainakaan. Jos jotain positiivista aurinkorasvalla lotrailusta seurasi, niin enpähän koskaan ainakaan palanut. Olen todella vaaleaihoinen enkä juurikaa rusketu vaan vaaleanpunaistun korkeintaan.

Ihan heti voiteet eivät pääse kuitenkaan tositoimiin, sillä vielä ei tuolla ulkona aurinko porota niin, että se polttaisi ihoa, mutta kun kurkkaat UV-säteilyn määriä esimerkiksi ilmatieteenlaitoksen sivuilta niin saatat yllättyä, että pilvisenäkin päivänä iho todella kannattaa suojata auringolta. Tässä vaiheessa vuotta se on vielä helpoo suojata vaatteilla, mutta ainakin kasvojen iho varmasti kaipaa myös voide-suojaa.

Toisin kuin synteettisissä aurinkovoiteissa, luonnollisissa vaihtoehdoissa ihoon ei imeydy kemikaaleja vaan niiden sisältämät mineraalipartikkelit heijastavat auringon haitalliset säteet pois iholta. Lisäksi mineraaliaurinkosuojat suojaavat ihoa heti sillä sekunnilla, kun levität sen ihollesi. Nämä olivat googlailun tuloksella se ero, joka perinteisellä ja tällaisella fysikaalisella aurinkosuojalla oli erona.

Jos siis haluat minimoida kemikaalijäämiä niin ihollasi kuin luonnossakin, on luonnolliset mineraaliaurinkosuojat hyvä valinta ja ne ovat turvallisia meidän aikuisten lisäksi myös lapsille. Nämä Alga Mariksen* aurinkosuojat olivat ainakin todella kivan kevyen tuntuisia, eivätkä jättäneet iholle valkoista kerrosta tai tahmaisuutta.

Varsinkin meille vaalea- ja herkkäihoisille itseruskettavat antavat turvallisen ja tehokkaan keinon saada väriä pintaan ja siksi onkin ihan pakko vinkata vielä saman merkin uudesta asteittain ruskettavasta itseruskettavasta, joka osoittautui ihan huipuksi! Monien hyvienkin merkkien vaaleimmat itseruskettavat jäävät itselleni liian tummiksi ja näytän lähinnä vain likaiselta. Edullisemmissa vaihtoehdoissa taas monesti sävy on ihan epäuskottavan keltainen, mikä koskee myös asteittain ruskettavia, joissa tummuus olisi taas hyvä. Tässä Alga Mariksen kesälomalta tuoksuvassa asteittain päivettävässä voiteessa* oli taas molemmat kohdillaan, tummuus ja sävy unohtamatta luonnollisuutta.

Onko teillä aloitettu jo aurinkovoiteiden käyttö?

<3: Pinja

*tuote saatu

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Kirjoita kommentti...
IP: 82.99.3.229
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Nouw
  • Pinterest
  • Twitter